Poziv u sekcije Centra za mlade na Gorici

Od otvaranja Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) 2004. godine Općina Centar izdvaja značajna sredstva za projekte čija se realizacija odvija unutar Centra za mlade. Na osnovu analize dosadašnjeg rada i zainteresiranosti mladih, planirano je u općinskom budžetu za 2014. godinu 39.209 KM za realizaciju deset projekata.
Poziv u sekcije Centra za mlade na Gorici

Riječ je o sekcijama u čijim aktivnostima imaju pravo učestvovati mladi uzrasta od 15 do 30 godina koji žive u općini Centar i mladi koji pohađaju srednje škole i fakultete sa područja ove općine. Članstvo u sekcijama je besplatno.

 

Kako je predviđeno planom kulturnih i drugih aktivnosti Centra za mlade na Gorici, i u narednoj godini nastavljaju se sljedeći projekti: Likovna škola, Škola gitare, Književni klub, Kurs računara, Omladinski orkestar, Multimedijalni projekt (režija, gluma, film), Škola plesa, Fotofestival za učenike srednjih škola, Eko mjuzikl, Produkcija kratkog dokumentarnog filma.

 

U rad navedenih sekcija do sada je uključeno oko 200 članova, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate da se uključe u realizaciju projekata Centra za mlade i na taj način svoje slobodno vrijeme provedu kreativno i edukativno.

 

Sve dodatne informacije kandidati mogu dobiti putem telefona broj 033/220-568 u vremenu od 9 do 16 sati.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti