Izložba u susret sarajevskom koncertu ''Zabranjenog pušenja''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar otvorena je 16. decembra 2013. godine u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (Branilaca Sarajeva 24) izložba pod nazivom ''Novi primitivizam za poćetnike''.
Izložba u susret sarajevskom koncertu ''Zabranjenog pušenja''

Izložba predstavlja uvod u koncert grupe ''Zabranjeno pušenje'' koji će se održati 28. decembra u dvorani ''Mirza Delibašić'' na Skenderiji povodom 30 godina karijere i izlaska najnovijeg albuma ''Radovi na cesti''. Frontmen grupe Davor Sučić je rekao da je izložba samo mali početak, odnosno živo tijelo koje će rasti i dodao: –Zamoli bih sve da iz svojih kućnih arhiva donesu koliko mogu materijala da ga repliciramo dok traje izložba, kako bi nekad postala i stalna postavka u nekom sarajevskom prostoru, gdje bi se mlađa raja upoznala sa jednom generacijom koja je '80-ih vratila sjaj i ugled ovom gradu-.

 

Izložbu su, zajedno sa Davorom Sučićem, otvorili kustos koji je osmislio izgled i hronografiju izložbe Vladan Caričić, te Mario Pejić, direktor BKC-a. Ovom prilikom su dodijeljene simbolične nagrade studentima Američkog univerziteta u BiH - Katedre za grafički dizajn, u klasi profesora Anura Hadžiomerspahića, koji su imali zadatak da osmisle omot novog albuma. Šejla Džombić dobila je kao nagradu za multimedijalni pristup novom i starom primitivizmu diple koje ne sviraju. Nagradu za najveću mladu nadu i najperspektivnijeg primitivca dobila je Hana Pajkić, a nagrada je bila frula koja svira. Svim studentima uručene su i dvije prazne grčke aviokoverte.

 

Izložba, koju je središnja sarajevska općina podržala sa iznosom od 5.000 KM, otvorena je do 28. decembra, a za sve zainteresovane posjetioce ulaz je slobodan. Otvorenju izložbe su, u ime Općine Centar, prisustvovali savjetnici načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti