Formiran Organizacioni odbor Evropskog olimpijskog festivala za mlade

U amfiteatru Federalnog parlamenta (Hamdije Kreševljakovića 3) održana je 16. decembra 2013. godine sjednica na kojoj je formiran Organizacioni odbor Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) 2017. godine.
Formiran Organizacioni odbor Evropskog olimpijskog festivala za mlade

Evropski olimpijski festival za mlade je najveće takmičenje za omladinu uzrasta od 14 do 18 godina, a na takmičenju koje će biti održano 2017. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu nastupit će 1.500 učesnika iz 49 zemalja Evrope, u ukupno sedam zimskih sportova.

 

Na čelu Organizacionog odbora Olimpijskog festivala su gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Ivo Komšić i Nenad Samardžija. Na sjednici su imenovani i članovi izvršnog odbora: Faruk Čatal (Grad Sarajevo), Igor Golijanin (Grad Istočno Sarajevo), Said Fazlagić, Nebojša Popić i Mujo Gec (Olimpijski komitet BiH). Dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović je kazao da organizacija olimpijskog festivala nije ništa manje zahtjevna od organizacije Olimpijade koja se održala 1984. godine u Sarajevu te da ovaj događaj treba iskoristiti u cilju promovisanja lokalnih zajednica ali i cijele Bosne i Hercegovine.

 

U ime Općine Centar sastanku su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti