Na Kliničkom centru Koševo svečano otvoren novi operacioni blok

U prisustvu velikog broja zvanica u ponedjeljak, 16. decembra 2013. godine svečano je otvoren novi operacioni blok koji je smješten na šestoj i sedmoj etaži Centralnog medicinskog bloka Kliničkog centra na Koševu.
 Na Kliničkom centru Koševo svečano otvoren novi operacioni blok

U ime Općine Centar svečanosti je prisustvovao Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar sa svojim savjetnicima Mustafom Resićem i Edinom Muslić. Općina Centar je dugogodišnji najveći pojedinačni donator ovoj medicinskoj ustanovi.

 

Za projekt izgradnje 11 novih operacionih sala, koje zajedno sa 30 kreveta za smještaj pacijenata i pratećim prostorijama, čine novi operativni blok ukupne površine od 5.000 metara kvadratnih. Saudijski fond za razvoj je donirao 9.317.000 KM, dok je nabavku najsavremenije medicinske opreme finansirala Vlada Kantona Sarajevo putem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

 

Prof.dr. Damir Aganović, generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je kazao da ima neizmjernu čast i sreću otvoriti ovaj novoizgrađeni medicinski blok. –Naša namjera je da se stručni medicinski potencijal što bolje iskoristi kroz upotrebu savremenih medicinskih sredstava. Nove operacione sale će koristiti urološka, abdominalna, onkološka, torakalna, maksilofacijalna, vaskularna i ortopedska hirurgija, otorinolaringologija, a tu će biti i smještena transplataciona (polivalentna) sala– kazao je Aganović.

 

Na kraju svečanosti gosti su zajedno sa domaćinima obišli nove prostorije operacionih sala u Centralnom medicinskom bloku Kliničkog centra na Koševu.

 

Od prisutnih zvanica ovoj svečanosti su prisustvovali: Nermin Nikšić, federalni premijer, Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH, Suad Zeljković, premijer Kantona Sarajevo, Novka Agić, direktorica Zavoda za osiguranje i reosiguranje FBiH i vijećnica Općinskog vijeća Centar, te pojedini federalni i kantonalni ministri, kao i zdravstveni radnici.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti