U roku završeni radovi u Ferhadiji

Kako je bilo planirano dinamikom radova, okončana je u nedjelju, 15. decembra 2013. godine sanacija i popločavanje dijela Ulice Ferhadija od Gajevog trga do Ćemaluše koji administrativno pripada Općini Centar. Za projekt rekonstrukcije vodovodne mreže i sanacije tog dijela šetnice Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 500.000 KM.
U roku završeni radovi u Ferhadiji

Od 7. oktobra ove godine kada su započeti radovi, prvo je urađena rekonstrukcija vodovodne mreže sa priključcima na okolne stambeno-poslovne objekte, kao i rekonstrukcija gasne, elektro i mreže kablovskih operatera. Nakon toga je postavljen novi tamponski sloj debljine od 90 do 150 centimetara, a zatim i armirano-betonska ploča preko koje je ugrađeno nešto više od 1.000 kvadratnih metara novih granitnih ploča debljine 8 cm, kao što su i na dijelu Ferhadije koji pripada Općini Stari Grad. Duž pomenute dionice od Gajevog trga do Ćemaluše, dužine 96 i prosječne širine od osam do 10 metara, ugrađeno je i 174 metra granitnih ivičnjaka i 12 novih uličnih slivnika te je izvršena nivelacija 21 uličnog hidranta. Na zahtjev Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa Kantona Sarajevo zadržana je ''sarajevska ruža'' na mjestu masakra 1992. godine kada je od agresorske granate ubijeno 26 i ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za hljeb.

 

Realizator projekta je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar. Glavni projekt sanacije dijela šetnice od Gajevog trga do Ćemaluše uradila je firma ''Saraj Inženjering'' d.o.o. Sarajevo, izvođač radova je firma ''Sela'', a za nadzor je bila zadužena ''Energotehnika'' iz Doboja.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti