Počast žrtvama masakra u Gimnazijskoj ulici

Polaganjem cvijeća ispred spomen-ploče u Gimnazijskoj ulici, učenjem Fatihe i minutom šutnje su članovi porodica zajedno sa predstavnicima Kantona Sarajevo, Gradske uprave i Općine Centar te Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. obilježili 14. decembra 2013. godine 20. godišnjicu od pogibije osam naših sugrađana ispred Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' na Drveniji.
Počast žrtvama masakra u Gimnazijskoj ulici

U ime Općine Centar cvijeće su položili Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika, Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu i Izet Kuhinja, sekretar Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica''.

 

Na raskrsnici ulica Gimnazijska i Obala Kulina bana tog kobnog dana 1993. godine od ispaljene granate sa agresorskih položaja živote su izgubili: Vildana Avdić, Diana Čomor, Rusmir Čopelj, Azra Hanić, Lejla i Razija Jahić, Amir Krivić i Dino Šipilović, dok je desetoro naših sugrađana teže i lakše povrijeđeno.

 

Prilikom polaganja cvijeća na mjestu masakra Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva je kazao da su bol i tuga jednako veliki kao i prije 20 godina. - Posebno je bolno saznanje da niko nikada nije odgovarao za ovaj niti za mnoge druge zločine počinjene prema nedužnim civilima tokom proteklog rata- kazao je Grabovica.

 

-Nama porodicama je iz godine u godinu sve teže. Vrijeme ne liječi rane i naših najdražih sjećat ćemo se dok smo živi. Mislim da je krajnje vrijeme da svi oni koji su ovo uradili odgovaraju pred sudom– kazao je Malik Krivić, brat ubijenog Amira Krivića.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti