Sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

U Općini Centar je 12. decembra 2013. godine održana redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite. Sjednicu je vodio načelnik Štaba Vahid Bećirević, pomoćnik općinskog načelnika za poslove civilne zaštite.
Sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar

Samil Hujić, rukovodilac Službe za spašavanje sa visina, koja je formirana pri ''Klubu spasavalaca 2000'', informisao je članove Općinskog Štaba civilne zaštite Centar o osposobljenosti i opremljenosti pomenute službe.

Sulejman Vranac, rukovodilac Službe za zaštitu od požara (koja djeluje pri Dobrovoljnom vatrogasnom društvu ''Bjelave'') i Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Općine Centar prezentirali su rezultate provedene obuke iz protivpožarne zaštite. Obuku, koja je od 26. novembra do 5. decembra 2013. godine održana u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, organizirali su općinska

Služba civilne zaštite i DVD ''Bjelave''.  Obuku je prošlo 65 članova štabova CZ iz mjesnih zajednica Centra te predsjednici savjeta MZ i zainteresirani građani.

 

Na sjednici Štaba CZ je usvojen prijedlog finansijskog plana Službe civilne zaštite Općine Centar za narednu godinu, gdje se predviđa izdvajanje sredstava za uklanjanje uzroka i sanaciju šteta izazvanih prirodnom ili drugom nesrećom, za sanaciju klizišta, opremanje i obuku članova Općinskog štaba CZ, nabavku i održavanje sistema za uzbunjivanje i obavještavanje, nabavku opreme za sanaciju hidrantske mreže u stambenim zgradama, održavanje i sanaciju skloništa...    

 

Članovi Štaba civilne zaštite su podržali prijedlog za nabavku opreme za potrebe Službe za zaštitu od požara, Službe za medicinsku pomoć, Crvenog križa općine Centar i Prve policijske uprave - Policijske stanice Centar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti