Izložba ''Novi primitivizam za poćetnike'' u BKC-u

Pod pokroviteljstvom Općine Centar će u ponedjeljak, 16. decembra 2013. godine u 13 sati u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (Branilaca Sarajeva 24) biti otvorena izložba pod nazivom ''Novi primitivizam za poćetnike'', koja predstavlja svojevrsni uvod u sarajevski koncert grupe ''Zabranjeno pušenje''.
Izložba ''Novi primitivizam za poćetnike'' u BKC-u

 

Izložba sa stotinu eksponata će biti otvorena do održavanja koncerta 28. decembra u dvorani ''Mirza Delibašić'' KSC Skenderija.

 

Izložba je podsjećanje na generacije sarajevskih muzičara koji su 80-ih godina prošlog vijeka pokrenuli novi val pop kulture, koji je dostigao veliku popularnost u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji. Na izložbi se može vidjeti, između ostalog, tranzistor babe Atifa, volan autobusa kojeg su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prva gitara Seje Sexona... Izložbu je finansijski podržala Općina Centar sa iznosom od 5.000 KM.

 

U čast 30 godina profesionalnog rada grupa ''Zabranjeno pušenje'' je organizovala turneju ove zime po gradovima BiH i regiona. Povodom tog jubileja također promovišu i deseti studijskih album "Radovi na cesti" sa 12 novih pjesama, koji je objavljen u oktobru 2013. godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti