Jednokratna novčana pomoć za još 11 porodilja

U prostorijama Općine Centar 11. decembra 2013. godine upriličena je podjela jednokratne novčane pomoći za još 11 porodilja – stanovnica središnje sarajevske općine, što predstavlja nastavak općinskog projekta pomoći porodiljama koje su u stanju socijalne potrebe.
Jednokratna novčana pomoć za još 11 porodilja

Ovom prilikom devet porodilja dobilo je finansijsku pomoć u iznosu od 250 KM po osnovu rođenja prvog djeteta, dok su dvije porodilje dobile pomoć u iznosu od po 500 KM za rođenje trećeg djeteta.

 

Pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić uručio je novčane iznose porodiljama i obratio se svim prisutnima: ''Iz budžeta Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 50.000 KM kao poticaj porodiljama koje su dobile prvo odnosno treće dijete. Projekt je inicirao načelnik Dževad Bećirević, pa je tokom 2013. godine jednokratnu pomoć Općine Centar dobilo 79 porodilja.''

 

Prema kriterijima, pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 250 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu, a ostvarile su pravo na dječiji dodatak, dok porodilje koje rode treće dijete, bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne, imaju pravo na 500 KM pomoći.

 

Amela Šehalić, koja je po treći put postala majka, ovim putem se zahvalila Općini i načelniku Bećireviću te istakla: ''Svaka novčana pomoć u ovom teškom vremenu puno nam znači, ali još više nam znači pažnja i sama činjenica da Općina brine o natalitetu.''

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti