Jačanje lokalne demokratije

U okviru projekta ''Jačanje lokalne demokratije - LOD III'', Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine je uz podršku LOD tima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) organizovao regionalni sastanak sa predstavnicima općina u Federaciji koji je održan 3. decembra 2013. godine u Mostaru.
Jačanje lokalne demokratije

Sastanku, koji je bio o temi: ''Prezentacija prednosti i dobrih praksi pri implementaciji LOD metodologije'', prisustvovali su u ime Općine Centar savjetnici načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić. Regionalni skup je organiziran sa ciljem promovisanja prednosti LOD metodologije, koja predstavlja mehanizam za transparentno finansiranje projekata organizacija civilnog društva po standardima Evopske unije. Predstavnici općina iz Federacije BiH imali su priliku upoznati se sa dobrom praksom jedinica lokalne samouprave koje već implementiraju LOD metodologiju, kao i sa koristima koje nudi primjena ove metodologije.

 

Pomenuti projekt jačanja lokalne demokratije predstavlja nastavak aktivnosti UNDP u Bosni i Hercegovini provedenih kroz projekte LOD I i LOD II u periodu od 2009. do 2012. godine u 29 jedinica lokalne samouprave.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti