Podrška projektu Udruženja ''SOS Dječija sela''

Iz budžeta Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 3.000 KM Udruženju ''SOS Dječija sela BiH'' za sufinansiranje projekta pod nazivom ''Prevencija međuvršnjačkog nasilja- Policajac prijatelj'' koji je osmišljen u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo.
Podrška projektu Udruženja ''SOS Dječija sela''

Cilj projekta je, prije svega, podići svijest kod djece o prisutnosti nasilja i obrazovati ih o različitim vrstama nasilja, ali i identificirati osobe i organizacije kojima se žrtve nasilja mogu obratiti za pomoć, omogućiti otvoren dijalog i ojačati povjerenje između učenika i policije te promovirati osjećaj društvene odgovornosti za žrtve vršnjačkog, ali i svih drugih oblika nasilja.

 

U seriji edukativnih radionica, koje su u okviru realizacije pomenutog projekta održane tokom oktobra i novembra u pet osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine, bili su uključeni učenici osmih i devetih razreda zajedno sa njihovim nastavnicima i školskim pedagozima. Realizatori projekta su bili profesori pedagogije, psihologije, umjetnosti i sporta - članovi ''Superbusa - društvenog centra na točkovima'' koji egzistira u sklopu ''SOS Dječija sela'' BiH. Ovaj tim je razvio edukativno-preventivni projekt ''Policajac prijatelj'', koristeći jedinstvenu metodologiju učenja kroz igru. Podršku je pružio i tim policajaca iz projekta ''Rad policije u zajednici'' sa područja Općine Centar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti