Općina Centar omogućila da Pionirska dolina dobije lavicu

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je odobrio da se iz sredstava rezerve ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvoji 13.000 KM Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću ''Park'' za troškove transporta lavice do zoološkog vrta u ''Pionirskoj dolini'', a Služba za privredu i finansije Općine je sredstva prebacila 5. decembra 2013. godine na račun tog preduzeća.
Općina Centar omogućila da Pionirska dolina dobije lavicu

Naime, nakon što mu je KJKP ''Park'' uputilo molbu za finansiranje prevoza lavice, načelnik Bećirević je odmah iskazao spremnost da pomogne kako bi se taj problem što prije riješio. Prema riječima upravnika ''Pionirske doline'' Esada Talića, donacija Općine Centar će biti utrošena za veterinarsko-medicinski pregled životinje, izdvajanje medicinske dokumentacije, osiguravanje specijalnog boksa za transport, troškove transportnog vozila, kao i za izlaznu, transportnu i ulaznu dozvolu.

 

Upravnik Talić i veterinar Vedad Škapur trebalo bi da ove sedmice krenu u posjetu zoološkim vrtovima čije su ponude o donaciji lavice još uvijek otvorene, te ukoliko sve protekne po planu, lavica bi mogla biti u zoološkom vrtu u Sarajevu u februaru naredne godine.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti