Podrška u opremanju Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''

U prostorijama Općine Centar 4. decembra 2013. godine su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Javne ustanove Opća bolnica ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu od 40.000 KM koji je iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar dodijeljen ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Podrška u opremanju Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''

Od navedenih sredstva planirano je da se 35.000 KM utroši za nabavku videogastroskopa za potrebe Odjela interne medicina Opće bolnice, a 5.000 KM za nabavku neophodnih dodataka za aparat mamomat koji registrira benigne i maligne tumore dojke.

 

Prema potpisanom protokolu, Općina Centar će na račun Opće bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' prebaciti navedeni iznos u roku od pet dana, nakon čega će uprava ove medicinske ustanove pokrenuti proceduru javne nabavke za pomenutu medicinsku opremu.

 

Potpisivanju protokola su prisustvovali Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalna pitanja i Jasmin Terović, savjetnik predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar Varje Nikolić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti