''Stop nasilnom ponašanju mladih''

U sklopu podrške nevladinim organizacijama za projekte koji su usmjereni prema mladima, Općina Centar je iz svog budžeta za 2013. godinu izdvojila 2.600 KM Udruženju za psihološku procjenu, pomoć i savjetovanje ''Confulenca'' za realizaciju projekta ''Stop nasilnom ponašanju'' koji se provodi u osnovnim školama sa Centra.
''Stop nasilnom ponašanju mladih''

Projekt realizira Udruženje ''Confluenca'' u saradnji sa Karate klubom ''Olimp'' i sastoji se iz dva dijela. Prvi dio je orijentiran na edukativni grupni rad sa djecom kroz radionice, a drugi na sportsku aktivnost – karate. Projektom je obuhvaćeno 30 djece uzrasta od sedam do 13 godina koja pohađaju osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'', ''Safvet-beg Bašagić'' i Katolički školski centar. Do novembra je održano 18 edukativnih radionica o temama: ''Upoznavanje'', ''Bolja grupna povezanost'', ''Poticajne aktivnosti'', ''Socijalno učenje'', ''Poticanje mašte'' i ''Rastanak''. Cilj radionica je naučiti djecu da prihvataju različitosti i uvažavaju drugačija mišljenja, razvijaju grupnu povezanost, kreativnost i zapažanja, poboljšaju komunikaciju i način rješavanje konflikta u grupi. Osnovci su kroz ove radionice također upoznati o socijalnim frustracijama kojima su izložena djeca i izgradnji sistema vrijednosti.

U drugom dijelu projektnih aktivnosti koje se odvijaju paralelno, djeca uče vještine karate sporta na treninzima koji se održavaju tri puta sedmično u sportskoj sali Osnovne škole Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' u Sarajevu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti