Pomoć penzionerima za kupovinu lijekova

U toku je isplata trećeg dijela novčanih sredstava u okviru realizacije projekta subvencioniranja troškova nabavke lijekova za bolesne i iznemogle članove Udruženja penzionera ''Centar'' koji primaju minimalnu penziju. Riječ je o jednom od niza projekata koji imaju višegodišnju podršku Općine Centar a namijenjeni su osobama treće životne dobi.

U Budžetu Općine Centar za 2013. godinu izdvojeno je 35.000 KM kako bi se socijalno ugroženim penzionerima pružila pomoć za kupovinu lijekova koji nisu na esencijalnoj listi, a isplata se vrši u tri dijela. Od juna do oktobra ove godine izvršene su uplate prva dva dijela sredstava u ukupnom iznosu od 25.000 KM za 625 članova Udruženja penzionera ''Centar''.

Treći dio isplate preostalih 10.000 KM počeo je 18. novembra i obuhvatit će 250 korisnika koji će dobiti po 40 KM za subvencioniranje nabavke lijekova. Povjerenici iz 15 mjesnih organizacija Udruženja penzionera koje djeluju u mjesnim zajednicama će bolesnim i iznemoglim osobama novčanu pomoć Općine uručiti na kućne adrese. Penzioneri će prilikom preuzimanja novčane pomoći povjerenicima predočiti račune za lijekove iz apoteke, ček od penzije i ličnu kartu. Odluka Predsjedništva Udruženja penzionera o isplati novčane pomoći osobama treće životne dobi nalazi se i na oglasnim pločama u mjesnim zajednicama Općine Centar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti