Sahranjen Željko Varunek

U prisustvu porodice i velikog broja saradnika i prijatelja danas je na sarajevskom groblju ''Bare'' sahranjen Željko Varunek, sekretar Općinskog organa uprave Centar Sarajevo, koji je iznenada preminuo 27. novembra 2013. godine u 61. godini života.
Sahranjen Željko Varunek

Na posljednjem ispraćaju Željka Varuneka govorio je njegov prvi saradnik u vrijeme opsade Sarajeva Bakir Alispahić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova BiH.

 

-Današnji ispraćaj Željka Varuneka je dokaz da ispraćamo najbolje sinove naše domovine.  Brojni su primjeri kada si dokazivao svoju hrabrost, bio su u prvim redovima sa policajcima iz Novog Grada. Početak rata si dočekao na visokoj poziciji, ali si stao sa puškom u ruci u prve redove spreman da daš svoj život. U opkoljenom Sarajevu nisi imao nikoga od bližnjih, ali imao si nas. Da nam se nije desio rat, ta velika tragedija, ne bih upoznao tebe i tvoju velikodušnost. Nažalost, sve tvoje životne borbe su ostavile traga i dovele do tvoje prerane smrti- kazao je Alispahić i dodao da će Varunekovi najbliži nastaviti svoj životni put uz najljepša sjećanja na njegovu iskrenost i dobrotu i ljubav koju im je nesebično pružao.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti