Zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Koševsko brdo''

U prostorijama Mjesne zajednice ''Koševsko brdo'' (Braće Begić 11) u srijedu 13. novembra 2013. godine održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar za 2014. godinu.
Zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Koševsko brdo''

Predsjednica Savjeta ove MZ Borislava Drino vodila je raspravu kojoj su, prisustvovali i Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća, Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući, vijećnici Eso Tucaković, Mustafa Mulić, Amel Mekić, Hamdija Hasanović, Suvad Kerla, te predstavnici službi za privredu i finansije odnosno za prostorno uređenje i komunalne poslove Fahrudin Kurtović i Amela Landžo.

Ovom prilikom su prisutne građane o Nacrtu programa rada Vijeća i osnovnim karakteristikama planiranog budžeta za narednu godinu informisali predsjedavajuća Varja Nikolić i Fahrudin Kurtović. Tokom javne rasprave žitelji ovog mjesnog područja su iznijeli slijedeće prijedloge: Vodovod i kanalizacija: izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u Jukićevoj ulici, sanacija odvodne mreže za prikupljanje oborinskih voda u Alipašinoj ulici. Stepeništa i ograde: sanacija stepeništa u ulicama Muhameda Hadžijahića 240; Jukićeva 120; Antuna Hangija 27 i 29; postavljanje kulir ploča u ulici Nusreta Šišića Dede na stepeništima ispred stambenih objekata 14, 16 i 18. Ulična rasvjeta: sanacija javne rasvjete u ulici Antuna Hangija 27 i 29. Klizišta: sanacija klizišta u ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39. Potporni zidovi: izgradnja potpornog zida u ulici Muhameda Hadžijahića 60 i 62. Odlaganje otpada: ugradnja niša za kontejnere u ulicama Jukićeva i Muhameda Hadžijahića 60. Igrališta: sanacija mobilijara na dječijem igralištu u Antuna Hangija 51-55, izgradnja novog igrališta u Antuna Hangija ili Marija Mikulića, te izgradnja sportske plohe na ovom mjesnom području.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti