Održana javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Marijin dvor-Crni vrh''

U srijedu, 13. novembra 2013. godine u Mjesnoj zajednici ''Marijin dvor-Crni vrh'' (Dolina 7) održana je javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Održana javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Marijin dvor-Crni vrh''

Zboru građana kojeg je vodio Midhat Kazaz, predsjednik Savjeta MZ, prisustvovali su i predsjedavajuća vijeća Varja Nikolić, dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić, vijećnici Zora Ostojić, Amel Mekić, Suvad Kerla i Mustafa Mulić te Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije i Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Predsjedavajuća Vijeća Varja Nikolić upoznala je građane o Programu rada Općinskog vijeća za narednu godinu, a pomoćnik načelnika Fahrudin Kurtović o Nacrtu budžeta središnje sarajevske općine za 2014. godinu.

Stanovnici MZ ''Marijin dvor-Crni vrh'' su na održanoj javnoj raspravi uputili sljedeće prijedloge projekata za finansiranje budžetskim sredstvima Općine Centar za 2014. godinu: Saobraćajnice:izgradnja nove saobraćajnice na Marijin dvoru koja će biti spojena na postojeću ulicu Franca Lehara, sanacija ulica Kranjčevićeva i Franca Lehara. Saobraćajna signalizacija: postavljanje semafora u ulici Tešanjska. Vodovod i kanalizacija: rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulicama Alipašina, Kranjčevićeva te Avde Jabučice 1-9. Klizišta:sanacija klizišta u ulici Avde Jabučice 28. Potporni zidovi: sanacija potpornog zida u ulici Avde Jabučice 46 i Kranjčevićeva 16-20. Odlaganje otpada: postavljanje dodatnog kontejnera za odlaganje otpada u Kotromanićevoj ulici, te je predloženo postavljanje korpi za otpatke u Kranjčevićevoj. Planski dokumenti: uraditi izmjene i dopune Regulacionog plana „Gradski centar Marijin dvor“. Zelene površine: uređenje zelene površine u ulici Kotromanića 11-19.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti