Općina Centar finansira unapređenje uslova boravka u školama

U prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ (Gimnazijska 1) u četvrtak 14. novembra 2013. godine, Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Lejla Dizdarević, direktorica ove školske ustanove, su potpisali protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 13.300 KM za potrebe OŠ „Safvet-beg Bašagić“.
Općina Centar finansira unapređenje uslova boravka u školama

Naime, iz budžeta Općine Centar je izdvojen pomenuti iznos za renoviranje prostorija školskog toaleta kojeg koriste učenici škole, te za postavljanje roletni u dva kabineta u kojima borave učenici nižih razreda.

Prilikom potpisivanja protokola direktorica Dizdarević se zahvalila načelniku Bećireviću na ovoj i dosadašnjim donacijama Općine Centar iskorištenih za unapređenje uslova boravka djece u školi. – Radovi na uređenju toaleta  su planirani tokom zimskog raspusta i podrazumjevaju zamjenu postojećih instalacija te podova koji su poprilično dotrajali, jer je ovo prva planirana sanacija toaleta u ovom objektu koji je star 120 godina – kazala je Dizdarević i dodala -Općina Centar je proteklih godina finansirala nabavku ormarića za udžbenike za učenike od prvog do trećeg razreda. Mi smo našim sredstvima obezbjedili dodatne ormariće za učenike starijih razreda. Ovaj projekat se pokazao veoma uspješnim, jer rasterećuje osnovce od nosanja knjiga i školskog pribora pa nam je prioritet da za učenike od sedmog do devetog razreda također nabavimo ormariće. Osim navedenog također je potrebna sanacija još jednog školskog toaleta na drugom spratu, što će naravno najviše zavisiti od priliva finansijskih sredstava.-

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti