U MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' raspravljali o općinskom budžetu

Javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2014. godinu i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar u 2014. godini održana je 12. novembra 2013. godine u Mjesnoj zajednici ''Hrastovi-Mrkovići'' (Panjina kula do 78).
U MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' raspravljali o općinskom budžetu

 

Zbor građana je vodio Zijad Mušić, predsjednik Savjeta MZ, a prisustvovali su i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, dopredsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić i vijećnici Eso Tucaković, Hamdija Hasanović, Amel Mekić, Mustafa Mulić i Suvad Kerla te pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović, a iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Nedžmija Muhamedbegović.

Predsjedavajuća Varja Nikolić informisala je građane ovog mjesnog područja o Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu, a pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović o Nacrtu budžeta Općine Centar za narednu godinu.

Žitelji mjesne zajednice ''Hrastovi-Mrkovići'' su iznijeli prijedloge projekata za finansiranje budžetskim sredstvima Općine Centar u 2014. godini: Izgradnja, rekonstrukcija i sanacija ulica: izgradnja nove saobraćajnice od Ulice Nedžada Mušića do Ulice gornja Breka; asfaltiranje ulica Panjina kula, Gornja Breka, Hamida Beširevića od broja 49 do 55 i Grdonj. Vodovod i kanalizacija: rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulicama Idriza Ahmetovića, Branka Galeba i 105. motorizovane brigade. Potporni zidovi: sanacija potpornog zida u Ulici gornja Breka 92. Igrališta: izgradnja sportskog igrališta po Regulacionom planu u Ulici Panjina kula. Ulična rasvjeta: postavljanje javne rasvjete u dijelu naselja Gornji Mrkovići.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti