Zbor građana MZ ''Mejtaš-Bjevale''

Građani Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' (Čekaluša 7) su 12. novembra 2013. godine raspravljali o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2014. godinu i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar.
Zbor građana MZ ''Mejtaš-Bjevale''

Sastanku, kojeg je vodio predsjednik Savjeta MZ Rusmir Avdić, prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić, dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić i vijećnici Zora Ostojić, Eso Tucaković, Suvad Kerla i Amel Mekić te pomoćnik načelnika za privredu i finansije  Fahrudin Kurtović, a iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Anira Dedović.

O Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu građane je upoznala predsjedavajuća Varja Nikolić, a o Nacrtu budžeta za narednu godinu Fahrudin Kurtović.

Stanovnici MZ ''Mejtaš-Bjelave'' su iznijeli sljedeće prijedloge projekata komunalne infrastrukture za realizaciju sredstvima općinskog budžeta u narednoj godini: Rekonstrukcija i održavanje ulica: sanacija dijela Ulice Kovačeva od broja 12 do Ulice Armaganuša; rekonstrukcija i sanacija ulica Zlatikuša i Bulbulina; sanacija pristupnog puta objektu u Ulici Mehmeda Šakira Kurtčehajića 12-16. Stepeništa i rukohvati: sanacija stepeništa u ulicama Zlatikuša 3 i Hadži-Sulejmanova 4;  postavljanje rukohvata u Ulici Avde Sumbula. Potporni zidovi: sanacija potpornih zidova u ulicama Envera Čolakovića 14, Romana Petrovića 11 i Kevrin potok 22. Vodovod i kanalizacija: sanacija vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Bulbulina i Kovačeva. Ulična rasvjeta: postaviti javnu rasvjetu u ulicama Mehmeda Šakira Kurtčehajića 12 i Čekaluša 74; izvršiti zamjenu drvenih stubova za rasvjetu betonskim u Ulici Derebent preko puta broja 21.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti