Žitelji MZ ''Soukbunar'' raspravljali o budžetu Općine Centar

U ponedjeljak, 11. novembra 2013. godine održana je javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Soukbunar'' (Soukbunar 203) o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Žitelji MZ ''Soukbunar'' raspravljali o budžetu Općine Centar

Sastanku su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, vijećnici Amel Mekić i Suvad Kerla te predstavnica Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Amra Dževlan-Mioković i pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović. Zbor građana je vodio Eso Tucaković, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, koji je i vijećnik u Općini Centar.

O Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu žitelje Soukbunara je informisala predsjedavajuća Vijeća Varja Nikolić, a o Nacrtu budžetu Općine Centar za narednu godinu Fahrudin Kurtović.

Stanovnici Soukbunara su iznijeli sljedeće prijedloge projekata komunalne infrastrukture koji bi mogli biti finansirani iz općinskog budžeta naredne godine: Sanacija i održavanje ulica: asfaltiranje ulice Nurudina Gackića 22-40; betoniranje pristupnog puta prema objektu MZ ''Soukbunar'' i postavljanje kulir ploča oko objekta mjesne zajednice. Vodovod i kanalizacija: izgradnja separatne kanalizacione mreže u ulicama Urijan Dedina i Porodice Foht. Stepeništa i ograde: izgradnja stepeništa u ulicama Vranjače 9, Soukbunar, Debelo brdo 27; postavljanje rukohvata u Ulici Vranjače 31-48. Klizišta: sanacija klizišta u Ulici Mrakuša; postavljanje mreže na stijeni u Ulici porodice Foht 86. Potporni zidovi: izgradnja potpornog zida u ulicama Mrakuša 52, Porodice Foht 116 i Jusufa Tanovića 1. Dječija igrališta: izgradnja sportsko-rekreativnog parka na platou Zlatište. Planski dokumenti: izrada Regulacionog plana Soukbunar.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti