Održan zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija''

U prostorijama Mjesne zajednice ''Skenderija-Podtekija'' (Skenderija 5) održana je 11. novembra 2013. godine javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2014. godinu i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar.
Održan zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Skenderija-Podtekija''

Zboru građana kojeg je vodio Himzo Oruč, predsjednik Savjeta mjesne zajednice, prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i vijećnici Zora Ostojić, Amel Mekić i Suvad Kerla, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović te Anira Dedović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Predsjedavajuća Vijeća Varja Nikolić je upoznala prisutne građane  o Nacrtu programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu, a Fahrudin Kurtović o planiranom budžetu Općine Centar za narednu godinu.

Žitelji MZ ''Skenderija-Podtekija'' su uputili sljedeće prijedloge projekata za realizaciju iz sredstava budžeta Općine Centar tokom naredne godine: Rekonstrukcija i održavanje ulica: proširenje kolovoza na granici ulica Gabriele Moreno Locatelli i Nevesinjska; sanacija trotoara u Ulici Soukbunar; uređenje odnosno sanacija ulica Čobanija i Terezija; izgradnja saobraćajnica koje bi spojile ulice Terezija i Borak, kao i ulice Skenderpašina i Soukbunar. Saobraćajna signalizacija: kao ključni problem građani su istakli rješavanje saobraćajne signalizacije kod Osnovne škole ''Vladislav Skarić''. Vodovod i kanalizacija: sanacija kanalizacione mreže u ulicama Nova čikma, Stolačka 12 i 40 te na spoju ulica Ejuba Ademovića i Soukbunar; sanacija kanalizacionih cijevi u Ulici Borak 17 i rješavanje problema izlijevanja fekalija iz septičke jame u Ulici Borak između brojeva 15 i 17. Stepeništa i ograde: izgradnja stepeništa sa rukohvatom od raskrsnice ulica Ejuba Ademovića i Čobanija prema Putu Mladih muslimana. Potporni zidovi: sanacija potpornih zidova u ulicama Skenderpašina 15, Borak 14 i 16, Terezija 4, Nova 16 i 18; Stolačka 17, Soukbunar 7, 11 i 13; izgradnja potpornog zida u Ulici Čobanija 15. Ulična rasvjeta: postavljanje javne rasvjete u Ulici Čobanija 15 i 16 i na početku Ulice Soukbunar. Odlaganje otpada: izgradnja niša za smještaj kontejnera u ulicama Hamdije Kreševljakovića i Podgaj, kao i na raskrsnicama ulica Skenderija-Skenderija čikma-Soukbunar i Soukbunar-Ejuba Ademovića.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti