Javna rasprava u MZ ''Džidžikovac-Koševo I''

Rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo i Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar za 2014. godinu održana je u Mjesnoj zajednici ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8) 8. novembra 2013. godine.
Javna rasprava u MZ ''Džidžikovac-Koševo I''

Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta ove mjesne zajednice vodila je zbor građana kojem su također prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i vijećnici Zora Ostojić, Hamdija Hasanović i Mustafa Mulić, te pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović, a u ime Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Amra Dževlan-Mioković.

U uvodnom izlaganju Fahrudin Kurtović je upoznao građane o planiranom budžetu Općine Centar za 2014. godinu i načinu raspodjele sredstava. Žiteljima MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' prezentirani su i projekti koji su na tom području uspješno realizovani tokom 2013. a potom i prijedlozi za budžet 2014. godine koji su dostavljeni nakon javnog poziva objavljenog u julu.

Stanovnici MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' su uputili sljedeće prijedloge projekata za finansiranje budžetskim sredstvima Općine Centar za 2014. godinu: Saobraćajnice: asfaltiranje ulica Kemal-begova, Hasana Kikića, Danijela Ozme i Jezero; sanacija trotoara u Alipašinoj ulici (II faza); asfaltiranje pristupnih staza u Ulici Džidžikovac od broja 11 do broja 19. Vodovod i kanalizacija: rješavanje problema odvodnje podzemnih i oborinskih voda u ulicama Čekaluša 31 i 33 i Hadži-Idrizova 2 i 4. Odlaganje otpada: izgradnja niša za smještaj kontejnera u ulicama Koševo, Josipa Vancaša, Hadži-Idrizova, Alipašina, Rizaha Štetića, Džidžikovac i Prusačka.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti