O budžetu Općine Centar raspravljali građani MZ ''Ciglane-Gorica''

Stanovnici Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' su 8. novembra 2013. godine u prostorijama MZ (Trg Merhemića 14) raspravljali o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
O budžetu Općine Centar raspravljali građani MZ ''Ciglane-Gorica''

 

Zbor građana vodio je predsjednik Savjeta MZ Tarik Iković, a prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić, vijećnici Zora Ostojić i Suvad Kerla te pomoćnik načelnika za privredu i finansije Fahrudin Kurtović i pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Alma Sadović.

Fahrudin Kurtović je upoznao građane o Nacrtu budžeta Općine Centar za narednu godinu koji je planiran u iznosu 36.410.697 KM, kao i prijedlozima projekata za budžet koji su dostavljeni na javni poziv objavljen u mjesecu julu 2013. godine.

Na zboru građana Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' upućeni su sljedeći prijedlozi projekata komunalne infrastrukture za finansiranje iz budžetskih sredstava Općine Centar tokom naredne godine:

Stepeništa, pješačke staze i rukohvati: sanacija pješačke zone na Trgu Merhemića; postavljanje rukohvata u Tepebašinoj ulici kod broja 6 i na stepeništima od Ulice Hakije Kulenovića 38 prema Ulici Antuna Hangija. Saobraćajnice: postavljanje ležećih policajaca u Ulici Hakije Kulenovića (izlaz iz malog tunela); postavljanje visokih ivičnjaka u Ulici Avde Hume od 2 do 6 i u Jukićevoj ulici prema Ulici Husrefa Redžića; uređenje i pokrivanje pomoćnog tunela za instalacije od Ulice Husrefa Redžića do Ulice Avde Hume. Javne garaže: izrada projektne dokumentacije za izgradnju podzemne garaže Merhemića trg. Potporni zidovi: sanacija potpornih zidova u ulicama Tepebašina 6 i Gorica 23. Dječija igrališta: izgradnja dječijeg igrališta u Ulici Hakije Kulenovića.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti