Građani MZ ''Breka-Koševo II'' predlagali projekte za budžet u 2014.

Rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu vođena je i u Mjesnoj zajednici ''Breka-Koševo II'' (Juraja Najdharta 5) 7. novembra 2013. godine.
Građani MZ ''Breka-Koševo II'' predlagali projekte za budžet u 2014.

Zbor građana je vodio Mujo Mirvić, predsjednik Savjeta MZ, a prisustvovali su i Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar i vijećnik Ahmed Gerin, te Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije i Eldina Šehović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove.

Fahrudin Kurtović je upoznao građane o osnovnim značajkama općinskog budžeta za narednu godinu koji je planiran u iznosu 36.410.697 KM.

Mujo Mirvić je prezentirao spisak projekata na tom području koji su predloženi i realizovani tokom 2013. godine te spisak projekata iz oblasti komunalne infrastrukture koji su iz mjesne zajednice ''Breka-Koševo II'' prijavljeni na javni poziv objavljen u julu.

Tokom javne rasprave  građani su iznijeli sljedeće prijedloge projekata za realizaciju iz sredstava budžeta Općine Centar tokom naredne godine:

Uređenje saobraćajnica: Nusreta Fazlibegovića, Osmana Krupalije. Saobraćajna signalizacija: zabrana parkiranja motornih vozila u Ulici Jovana Bijelića postavljanjem znaka zabrane ili rukohvatnih ograda. Sanacija i postavljanje ulične rasvjete: u naselju ''Vrtovi sunca'' i ulici Osmana Krupalije. Nužne popravke na fasadama: Patriotske lige 46; Javni objekti: obnoviti objekt prijeratnog obdaništa ''Razigrani dani'' u Ulici Patriotske lige; otvoriti centar za potrebe osoba treće životne dobi. Sportske plohe i dječija igrališta: na postojećem košarkaškom igralištu u Ulici Safeta Pašalića postaviti mobilijar za mali fudbal i urediti plohu za tu namjenu. Ostalo: administrativno razdvojiti Mjesnu zajednicu ''Breka-Koševo II'' na dva dijela; normalizirati javni saobraćaj za pojedine dijelove ove mjesne zajednice.

O Nacrtu programa rada Općinskog vijeća Centar za 2014. godinu prisutne građane je upoznala Varja Nikolić, predsjedavajuća Vijeća.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti