Zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Park-Višnjik''

U prostorijama Mjesne zajednice ''Park-Višnjik'' (Čekaluša 69) 6. novembra 2013. godine održana je javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća za 2014. godinu.
Zbor građana u Mjesnoj zajednici ''Park-Višnjik''

Zbor građana je vodila Azra Škundrić, član Savjeta Mjesne zajednice. U ime Općine Centar javnoj raspravi su prisustvovali Suvad Kerla i Zora Ostojić - vijećnici te Mujesera Elezović iz Službe za privredu i finansije i Eldina Šehović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove. Sekretar MZ Jadranko Imamović je na početku javne rasprave upoznao građane o novoj metodologiji kreiranja općinskog budžeta i da je na javni poziv, objavljen u julu ove godine, dostavljen 591 pojedinačan prijedlog od kojih se 425 odnosi na projekte komunalne infrastrukture, 70 na oblast prostornog uređenja, 20 na oblast privrednog razvoja. Uvodničar Mujesera Elezović je prisutne građane upoznala o načinu na koji se mogu ulagati finansijska sredstva iz budžeta i za koje namjene te kako se radi rebalans budžeta i sa kojim ciljem.

Na zboru građana Mjesne zajednice ''Park-Višnjik'' upućeni su sljedeći prijedlozi projekata za finansiranje iz budžetskih sredstava Općine Centar tokom naredne godine: 

Sanacija klizišta: Višnjik 13, 19 i 51, Bolnička 26 i Čekaluša čikma 8. Izgradnja i sanacija potpornih zidova: Višnjik 25, Bolnička 30-34 i 46, Zaima Šarca 55. Sanacija i proširenje trotoara: između ulica Patriotske lige i Stjepana Tomića, između zgrada u ulicama Zaima Šarca 55 i Bolnička 48 te sanacija pješačkog prilaza stambenom objektu u Ulici Višnjik 24. Obnova stepeništa i rukohvatnih ograda: Višnjik 25 i 40, Zaima Šarca 55, Bolnička 24. Uređenje manjih javnih površina: sanacija platoa između zgrada u Bolničkoj ulici 17 i 30-34; postavljanje zaštitnih željeznih stubića u Ulici Čekaluša čikma 2. Sa ovog zbora građani su uputili prijedlog  

da se u budžetu Općine Centar za narednu godinu poveća iznos finansijskih sredstava za potrebe osoba treće životne dobi.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti