Konferencija o uslugama lokalnih vlasti

U organizaciji Centra za zastupanje građanskih interesa održana je 3. oktobra 2013. godine konferencija “Kako do kvalitetnijih lokalnih usluga” koja je imala za cilj da se utvrde konkretne smjernice i preporuke za unapređenje kvaliteta lokalnih usluga.
Konferencija o uslugama lokalnih vlasti

 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti kao i lokalne administracije šest općina u sastavu  Kantona Sarajevo, predstavnici Gradskog vijeća Sarajeva, resornih ministarstava Vlade Kantona Sarajevo, kao i organizacija civilnog društva.

Učesnicima konferencije su predstavljeni rezultati istraživanja subjektivnih stavova građana vezano za kvalitet i dostupnost javnih usluga na lokalnom nivou u šest općina u sastavu Kantona Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća), a koje je Centar za zastupanje građanskih interesa proveo 2012. godine.

Detaljniji izvještaj zajedno sa zaključcima i preporukama sa ove konferencije dostupan je na našoj web stranici u rubrici ''O Općini Centar'' – ''Nevladine organizacije''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti