Predstavnici Općine Centar posjetili šehidsko mezarje Kovači

Drugog dana Kurban-bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i vijećnik Općinskog vijeća Centar Dževad Topić su, u ime Općine, posjetili 16. oktobra 2013. godine šehidsko mezarje Kovači. Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast svim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.
Predstavnici Općine Centar posjetili šehidsko mezarje Kovači

-Na ovaj način želimo iskazati duboko poštovanje najboljim sinovima, jer su oni najzaslužniji za opstanak naše države, a mi živi imamo obavezu da se prisjećamo njihovih velikih dijela i da ostanemo predani u jačanju i izgradnji države Bosne i Hercegovine- rekao je dopredsjedavajući Ajnadžić.

 

Prisjećajući se velikog broja onih koji su poginuli braneći Bosnu i Hercegovinu tokom proteklog rata od 1992. do 1995. godine, Dževad Topić, vijećnik i predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja je kazao: ''Mnogo mojih prijatelja boraca dalo je svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu i nikada ne smijemo zaboraviti ono što su oni učinili za sve nas''.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti