Paketi za povratnike na Sokolac i Pale

Povodom predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj i pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Adil Katica su 11. oktobra 2013. godine posjetili povratnike u općine Pale i Sokolac i uručili im 50 prigodnih paketa prehrambenih proizvoda koje im je obezbijedila sarajevska Narodna kuhinja ''Stari Grad''.
Paketi za povratnike na Sokolac i Pale

Predstavnici Općine Centar su prilikom posjete Sokocu predali Belmi Murtić, aktivistici povratnika u općinu Sokolac (Mićivode) pakete za 23 porodice povratnika, dok je na Palama pakete za 27 porodica preuzeo Šerif Bečić, koordinator za povratak u općinu Pale (Podloznik).

-Zahvaljujem se Općini Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem na ovoj pomoći- kazala je Duda Sarajčić koja se vratila na Sokolac i dodala da je ovim gestom pokazano da povratnici nisu zaboravljeni.

-Općina Centar je jedan od dobrih primjera u Federaciji Bosne i Hercegovine kako se pomaže povratnicima. Svi koji se žele vratiti u svoje rodno mjesto treba im obezbijediti povratak- rekao je dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti