Novo dječije igralište u Ulici Patriotske lige

U sklopu Programa uređenja manjih javnih površina na području općine Centar za 2013. godinu izgrađeno je dječije igralište kod poslovnice JP BH Pošta koja se nalazi u Ulici Patriotske lige na broju 40 (Mjesna zajednica ''Breka-Koševo II''). Za taj projekt iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 17.600 KM.
Novo dječije igralište u Ulici Patriotske lige

Djelatnici KJKP ''Park'', koji su izvodili radove, su prvo izbetonirali podlogu igrališta na koju su postavili gumene ploče dimenzija 50x50 cm. Potom su ugradili mobilijar za igru - četvorosjednu klackalicu, ljuljačku i vrtuljak te postavili dvije klupe i korpe za otpatke. Kad je riječ o hortikulturnim radovima planirano je postavljanje travnatog busenja na oko 200 kvadratnih metara i sadnja dekorativnog grmlja, žive ograde i dva stabla javora.

Po završetku izgradnje ovog dječijeg igrališta, stanari iz Ulice Patriotske lige uputili su zahvalnicu Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću.

U pismu koje, u ime stanara potpisuje Amira Karić, navodi se: ''Izražavamo iskrenu zahvalnost načelniku Dževadu Bećireviću kao i uposlenicima Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove koji su, uprkos ograničenim mogućnostima a vezano za katastar podzemnih instalacija i plansku dokumentaciju, uspjeli naći optimalnu lokaciju za realizaciju projekta. Iskreno se nadamo da ćete i ubuduće podržavati naše prijedloge koji se tiču urbanog mobilijara na ovom mjesnom području a koje oskudijeva u tome

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti