Ambicije kluba ''Centar'' za ovu sezonu titula državnog prvaka u futsalu

U prostorijama Općine Centar održana je 9. oktobra 2013. godine press konferencija na kojoj su prezentirani planovi Malonogometnog kluba ''Centar'' za ovu sezonu Premijer futsal lige BiH i predstavljeni novi igrači.
Ambicije kluba ''Centar'' za ovu sezonu titula državnog prvaka u futsalu

Osim Dževada Bećirevića, načelnika Općine Centar i Varje Nikolić, predsjedavajuće Općinskog vijeća Centar, kao domaćina, konferenciji su prisustvovali i Dženan Muminović, direktor Kluba, Izet Alić, predsjednik Upravnog odbora Kluba te Muhamed Poričanin, član Upravnog odbora i novi trener sa svojim igračima.

U svom obraćanju novinarima načelnik Dževad Bećirević je rekao: -Tokom protekle sezone Malonogometni klub ''Centar'' je uspio osvojiti titulu prvaka FBiH, ali je poražen u doigravanju za titulu prvaka BiH. U novoj sezoni 2013/2014. ambicije su da ''Centar'' postane prvak države u malom nogometu, čime bi obezbijedio direktan plasman u Evropski kup u malom nogometu. Ovaj klub će, kao i dosad, imati svesrdnu podršku Općine Centar i želimo da ova nova generacija bude još uspješnija. Od 2013. godine Nogometni savez BiH je ujedinio dvije entitetske lige u jednu zajedničku za cijelu BiH. Pojačanja koja su dovedena u klub već su se pokazala kao pravi potez, o čemu govori pobjeda u utakmici prvog kola protiv kluba ''Seljak'' iz Livna rezultatom 6:2. Četiri igrača iz MNK ''Centar'' su reprezentativci BiH u malom nogometu, što je podatak koji govori sam za sebe. Ovom prilikom čestitam ekipi ''Tango'' iz Istočnog Sarajeva koja se osvajanjem naslova prvaka Bosne i Hercegovine u malom fudbalu plasirala među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Prisutnima se obratila i predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić i uputila čestitke predstavnicima kluba ''Centar'' na dosadašnjim rezultatima. -Budući da sam i ja veliki ljubitelj sporta, želim poručiti ovim mladim ljudima da će imati moju punu podršku u budućem radu za ostvarenje svojih ciljeva, jer mladost uvijek zaslužuje da ih podržimo na putu za bolje sutra– kazala je Nikolić.

Nove igrače je predstavio direktor Dženan Muminović. –Upravni odbor kluba je za ovu sezonu pojačao ekipu sa tri nova igrača, a to su Emir Milanović, Duje Nevistić, koji je reprezentativac Hrvatske u malom nogometu, te Alen Lalić. Novi član Stručnog štaba i trener od ove sezone je Muhamed Poričanin, nekadašnji selektor malonogometne reprezentacije BiH, a danas prvi trener reprezentativaca u malom nogometu. Nama je veliko zadovoljstvo nositi ime ove općine i nadam se da smo opravdali povjerenje načelnika kao i cijelog kolektiva Općine Centar, bez čije podrške ne bi ostvarili dosadašnje rezultate. Velika je čast nositi ime ''Centar'', ali i velika obaveza, i stoga se trudimo da budemo približno dobri kao što je to ova općina– kazao je Muminović.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti