Podrška Općine Centar romskoj populaciji

U znak zahvalnosti za dosadašnju podršku koju Općina Centar pruža romskoj populaciji, predstavnici Udruženja Roma ''Prosperitet'' Ramiz Sejdić i Fuad Musić posjetili su 4. oktobra 2013. godine Općinu Centar gdje ih je ugostio Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu.
Podrška Općine Centar romskoj populaciji

Tom prilikom je Ramiz Sejdić, predsjednik pomenutog udruženja koje broji oko 350 članova, istakao da manjinska romska populacija ima putem ovog udruženja veoma dobru saradnju sa Općinom Centar. –Zahvaljujući razumijevanju općinskog načelnika Dževada Bećirevića, svake godine dobijamo novčanu podršku za nabavku neophodnih udžbenika i školskog pribora za našu djecu koja redovno pohađaju nastavu u osnovnim školama sa Centra. Osim toga, iz općinskog budžeta su proteklih godina izdvajana finansijska sredstva za projekte našeg udruženja iz oblasti ekologije i sporta. Posebno smo zahvalni što smo tokom mjeseca Ramazana bili uključeni u projekt podjele iftara za postače, što su zajednički realizirali Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar i Narodna kuhinja ''Stari Grad''. Ovim humanitarnim projektom je bilo obuhvaćeno 25 romskih porodica sa područja mjesnih zajednica: ''Ciglane-Gorica'', ''Betanija-Šip'', ''Pionirska dolina-Nahorevo'', ''Soukbunar'',  ''Hrastovi-Mrkovići'' i ''Koševsko brdo'' za koje je pripremljeno 750 toplih obroka– kazao je Sejdić. Adil Katica je dodao da su prvog dana Ramazanskog bajrama romske porodice na Gorici dobile prigodne bajramske poklone koje im je obezbijedila upraviteljica Narodne kuhinje ''Stari Grad'' Zilha Šeta te da će, u sklopu tradicionalne saradnje Općine sa Narodnom kuhinjom, 100 žitelja Roma sa područja središnje sarajevske općine dobiti za predstojeći Kurban bajram bogate pakete sa hranom i kurbansko meso.

Na kraju ovog susreta u Općini Centar Ramiz Sejdić je uručio zahvalnice Udruženja Roma ''Prosperitet'' za načelnika Dževada Bećirevića i pomoćnika za lokalnu samoupravu Adila Katicu.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti