Planiranje općinskog budžeta za 2014. godinu

U skladu sa procedurom planiranja budžeta Općine Centar za 2014. godinu, održan je 3. oktobra 2013. godine u Općini sastanak na kojem su sumirane dosadašnje aktivnosti na pravovremenoj pripremi općinskog budžeta za narednu godinu.
Planiranje općinskog budžeta za 2014. godinu

Sastanak je vodio Tarik Hadžiomerović, savjetnik općinskog načelnika, a prisustvovali su predstavnici općinskih službi za: privredu i finansije; prostorno uređenje i komunalne poslove; za lokalnu samoupravu te predstavnici savjeta mjesnih zajednica.

Po objavljivanju Javnog poziva u augustu dostavljeno je ukupno 590 pojedinačnih prijedloga za projekte iz oblasti komunalne infrastrukture, prostornog uređenja i privrednog razvoja za čiju realizaciju se traže sredstva budžeta Općine Centar u narednoj godini. Nakon toga je stručni tim utvrdio da je 514 prijedloga u skladu sa predmetom Javnog poziva, od kojih je 424 iz oblasti komunalne infrastrukture, 70 iz domena prostornog uređenja, a 20 se odnosi na privredni razvoj.

U skladu sa budžetskim kalendarom, planirano je da se 15. novembra održi sastanak stručnog tima sa načelnikom i menadžmentom Općine te predstavnicima savjeta svih 15 mjesnih zajednica na kojem će se utvrditi prioriteti i predložiti projekti za realizaciju u 2014. godini te dati obrazloženje za projekte koji neće biti uvršteni u općinski budžet za narednu godinu. Po okončanju procedure, budžet Općine Centar za narednu godinu donosi Općinsko vijeće do kraja 2013. godine.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti