Naredne sedmice počinje sanacija dijela šetnice u Ferhadiji

Sredinom naredne sedmice počinju radovi na sanaciji šetnice na dijelu Ulice Ferhadija i to od Gajevog trga do Ulice Ćemaluša koji administrativno pripada Općini Centar.
Naredne sedmice počinje sanacija dijela šetnice u Ferhadiji

Paralelno sa zamjenom postojećih ploča planirana je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. Općina Centar će za ove projekte izdvojiti oko 620.000 KM, od čega će za popločavanje biti utrošeno 500.000 KM, a 120.000 KM za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, koja je realizator projekta sanacije tog dijela šetnice, pribavila je osim potrebne dokumentacije i saglasnost Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa Kantona Sarajevo. Na zahtjev Zavoda bit će postavljane istovjetne granitne ploče debljine 8 cm kao i na dijelu općine Stari Grad, a bit će zadržana i obilježena ''sarajevska ruža'' na mjestu masakra 1992. godine kada je od agresorske granate ubijeno 26 i ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za kruh.

 

Glavni projekat sanacije pomenutog dijela šetnice uradila je firma ''Saraj Inženjering'' d.o.o. Sarajevo. Za izvođača radova angažovana je građevinska firma ''Sela'', a za nadzor ''Energotehnika'' iz Doboja. Rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže će raditi Kantonalno javno komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija''.

24.05.2024.
OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“
Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje
24.05.2024.
PODIJELJENE MEDALJE I PEHARI ZA PRVA TRI OSVOJENA MJESTA
Završen turnir u košarci za osnovce Centra
Više vijesti