Pomoć Općine Centar Posušju za nabavku vatrogasne opreme

Načelnici općina Centar Sarajevo i Posušje Dževad Bećirević i Branko Bago su u srijedu, 18. septembra 2013. godine u prostorijama Općine Centar potpisali protokol na osnovu kojeg Općina Centar donira 10.000 KM Općini Posušje za finansiranje nabavke prijeko potrebne vatrogasne opreme.
Pomoć Općine Centar Posušju za nabavku vatrogasne opreme

Potpisivanju protokola su prisustvovali Ivan Lončar, predsjedavajući Općinskog vijeća Posušje i Mustafa Resić, savjetnik načelnika Bećirevića.

 

-Donirana sredstva planiramo utrošiti za nabavku vatrogasnih leđnih naprtnjača za gašenje požara, koju će koristiti pripadnici Vatrogasnog društva iz Posušja. Zahvaljujem se na razumijevanju načelnika Bećirevića, koji je odlučio da pozitivno odgovori na naš zahtjev za doniranje sredstava. Naši vatrogasci su slabo opremljeni, tako da svaka pomoć dobro dođe. S obzirom da živimo na području gdje požari nisu rijetka pojava, za naše vatrogasce je nabavka vatrogasnog vozila prioritet - kazao je načelnik Općine Posušje.

 

Pomenuta sredstva Općina Centar je izdvojila iz budžetskog granta civilne zaštite za podršku drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.

Tokom narednih dana Općina Centar će sredstva prebaciti na račun Općine Posušje, koja je obavezna da po realizaciji ovog granta dostavi Općini Centar izvještaj o namjenskom utrošku, sa potrebnom dokumentacijom.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti