Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva

Općina Centar finansijski je podržala Prvi internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva ''Juventafest'' iznosom od 3.000 KM.
Internacionalni festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva

Kulturna manifestacija, čiji je organizator Udruženje za razvoj i unapređenje multimedijalne umjetnosti i kulture ''Media-art'' traje od 17. do 21. septembra 2013. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Centru za kulturu Sarajevo. Ideja za taj projekt, čiji je cilj da se mladi druže i iskažu svoju kreativnost, potekla je od poznate glumice Jasne Diklić koja već 12 godina uspješno vodi Poetski teatar za srednjoškolce.

 

Na ''Juventafestu'' predstavit će se 120 učesnika iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. U okviru programa predviđeno je osam predstava različitih žanrova poput komedije, mjuzikla kao i klasičnih dramskih tekstova. Također će biti održano više radionica iz plesa, lutkarstva, dramaturgije...

 

''Leons i Lena'' je naziv predstave kojom će ovaj festival biti zatvoren, a najuspješnijima će biti uručene nagrade – Grand pri, specijalna nagrada za inovativni pristup umjetnosti te novinarska nagrada za izvještavanje o marginaliziranim skupinama ''Srđan Aleksić''.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti