U toku nastava za popisivače

Po okončanju obuke i završnog ispita za instruktore, 16. septembra 2013. godine počela je nastava za izabrane kandidate popisivače stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

 Instruktori putem prezentacija, praktičnih vježbi, međusobnog anketiranja i teorije će prenijeti stečeno znanje popisivačima na petodnevnoj nastavi.

Na području općine Centar nastava za kandidate popisivače se vrši na sljedećim lokacijama: u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1), Centru za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3), kao i u prostorijama deset mjesnih zajednica : ''Bardakčije'' (Zaima Šarca 14-d), ''Betanija-Šip'' (Dejzina Bikića 6),  ''Pionirska dolina-Nahorevo'' (Nahorevska 103), ''Ciglane-Gorica'' (Trg Merhemića 14), ''Hrastovi-Mrkovići'' (Panjina kula do broja 74), ''Koševsko brdo'' (Braće Begić 11), ''Marijin dvor-Crni vrh'' (Dolina 7), ''Mejtaš-Bjelave'' (Čekaluša 7), ''Skenderija-Podtekija'' (Skenderija 5) i ''Trg oslobođenja-Centar'' (Mis Irbina 18).

Nakon obuke kandidati će polagati završni ispit a potom u zavisnosti od kvaliteta testa i bodovne liste izabrat će se 348 popisivača, odnosno 58 rezervnih.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti