Ove sedmice počinju radovi u Ulici Vefika Karabdića

Tokom ove sedmice treba da započnu radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vefika Karabdića na Soukbunaru.
Ove sedmice počinju radovi u Ulici Vefika Karabdića

Projekt finansira Općina Centar sa 177.288 KM, od čega je 124.786 KM za rekonstrukciju kanalizacione, a ostatak na vodovodnu mrežu. Kako je planirano glavnim projektom kojeg je uradilo komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'', radnici firme ''Unigradnja'' d.d. Sarajevo će, umjesto starih dotrajalih instalacija, postaviti po 230 metara kanalizacionih cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju, koja će biti priključena na postojeću kanalizaciju u Ulici Soukbunar, te 240 metara novih vodovodnih cijevi. Kako nalažu građevinski tehnički propisi, prije početka mašinskog iskopa duž planirane trase, potrebno je istražiti i obilježiti podzemne instalacije komunalnih preduzeća. Tokom izvođenja radova, iz bezbjednosnih razloga bit će postavljena zaštitna ograda duž iskopanog rova, a bit će omogućena nesmetana putna komunikacija za pješake i automobile.

Kako bi tokom radova domaćinstava imala nesmetano vodosnabdijevanje u pomenutoj ulici planirano je postavljanje privremenog voda za vodosnabdijevanje. Prije zvaničnog puštanja novog cjevovoda u funkciju, bit će urađeno hidrauličko testiranje, ispiranje i dezinfekcija cjevovoda, nakon čega slijedi geodetsko snimanje novoprojektovane i postojeće mreže komunalne infrastrukture. Po okončanju radova izvođač će sanirati prokope u ulici.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Vefika Karabdića se radi u okviru sanacije klizišta na lokalitetu Soukbunara, gdje je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo realizator i nadzor projekta. Inače, Općina Centar je za sanaciju klizišta na svom području izdvojila u ovogodišnjem budžetu 1.920.000 KM.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti