Uređen park preko puta BKC-a

U ponedjeljak, 16. septembra 2013. godine svečano je otvoren obnovljeni dječiji park u Ulici branilaca Sarajeva preko puta Bosanskog kulturnog centra (Mjesna zajednica ''Trg oslobođenja-Centar'').
Uređen park preko puta BKC-a

Otvaranju je prisustvovao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević koji se, u ime građana središnje sarajevske općine, zahvalio na ovom projektu, koji će svakako izmamiti osmijehe najmlađih.

 

Projekt obnove igrališta pod nazivom ''Uljepšajmo naš grad'' pokrenuli su radiostanica Antena Sarajevo i UniCredit banka, a počasni pokrovitelj je Grad Sarajevo. Građani su slali prijedloge za obnovu mikro lokacija u gradu, a najviše ih je upravo bilo za dječija igrališta.

 

Generalni direktor RSG group Adnan Osmanagić kazao je -"Već godinu dana provodimo projekt za uređenje javnih površina u našem gradu i dokazujemo da se vrijedi potruditi da bismo izazvali osmijeh na licu djece koja su danas sve više prepuštena ulici ili vrijeme provode za kompjuterima".

 

Obnova dječijeg parka preko puta BKC obuhvatila je uređenje zelenih površina, sadnju dekorativnog grmlja, farbanje postojećeg i postavljanje novog dječijeg mobilijara. Nakon sadnje novih stabala, ploču s nazivom projekta svečano su otkrili predstavnici Općine Centar, RSG group-a, UniCredit banke, Grada Sarajevo i nevladine organizacije ''Svjetlo''.

 

Inače, Općina Centar je iz budžeta za prošlu godinu izdvojila 16.000 KM za uređenje pomenutog igrališta.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti