Sjećanje na tragično prekinutu mladost

Prije 21 godinu, 12. septembra 1992. godine, od ispaljene minobacačke granate sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva, u Ulici Hamdije Kreševljakovića 15 (tadašnja Dobrovoljačka ulica), živote je tragično izgubilo dvoje djece - Aida Grozdanić (11 godina) i Eldin Gvožđar (9 godina).
Sjećanje na tragično prekinutu mladost

U znak sjećanja na nedužne žrtve, predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. su zajedno sa članovima porodica nastradalih, prijateljima i predstavnicima Općine Centar 12. septembra 2013. godine ispred spomen-ploče položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast tragično stradalim. U ime Općine Centar cvijeće su položili Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu te Himzo Oruč, Izet Kuhinja, Samra Karović i Sendin Muharemović u ime Mjesne zajednice ''Skenderija-Podtekija'' na čijem području su stradala nedužna djeca.

-Tog sunčanog i lijepog dana djeca su imala priredbu u prostorijama Mjesne zajednice ''Skenderija-Podtekija'', koja je tokom rata bila smještena u popularnom okupljalištu mladih ''Trasa'' u Dobrovoljačkoj ulici. Taj dan, kada je na snazi bila odluka usvojena na međunarodnoj konferenciji o stavljanju teškog naoružanja oko opkoljenog Sarajeva pod kontrolu UNPROFOR-a, djeca su iskoristila za svoje dječije radosti koje su nažalost završile tragično– kazao je Fikret Grabovica, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti