Predstavnici organizacije ''Sumero'' u posjeti Općini Centar

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić ugostila je 12. septembra 2013. godine u Općini Centar Harisa Haverića, direktora organizacije ''Sumero'' - Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u FBiH i volonterku Dariju Sokolović.
Predstavnici organizacije ''Sumero'' u posjeti Općini Centar

Tokom posjete predstavnici organizacije ''Sumero'', jedne od vodećih u ovoj oblasti u BiH, prezentirali su aktivnosti koje provode sa ciljem ravnopravnog sudjelovanja osoba sa intelektualnim teškoćama u svim aspektima života. Ova organizacija civilnog društva djeluje na socijalnom uključivanju osoba sa intelektualnim teškoćama kroz razvoj mješovitog sistema usluga lociranih u lokalnoj zajednici te promovira ljudska prava, zastupanje i samozastupanje osoba s intelektualnim teškoćama.

-Mi kao organizacija motiviramo osobe sa intelektualnim poteškoćama da zastupaju njihove interese, a Općina Centar je jedna od ključnih institucija koja pomaže u našem radu. Želim naglasiti i to da se naše sjedište nalazi u poslovnom prostoru u Ulici Sutjeska 18 kojeg nam je Općina Centar svojevremeno ustupila na korištenje, a gdje organiziramo sve naše projekte. Nadam se da će se međusobna saradnja nastaviti te da će Općina Centar i u budućnosti pomagati našoj organizaciji- rekao je direktor Haris Haverić.

-Ja ću se kao građanka uvijek odazvati i pružiti podršku radu organizacija koje vode brigu o lokalnoj zajednici i o osobama sa intelektualnim teškoćama. Ono što vam mogu ovom prilikom savjetovati jeste da u mjesecu oktobru, kada bude raspisan javni poziv za dodjelu sredstava iz Budžeta Općine Centar u 2014. godini za sufinansiranje projekata po raznim osnovama, predate zahtjev za finansijsku podršku vašoj organizaciji- kazala je Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.

01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
Više vijesti