Članovi Komisije za pitanja mladih posjetili Centar na Gorici

U cilju uspješnije saradnje i sagledavanja programskih aktivnosti i rada Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, članovi Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih posjetili su početkom jula 2013. godine Centar za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52).
Članovi Komisije za pitanja mladih posjetili Centar na Gorici

Tom prilikom je direktor te javne ustanove Senad Bostandžić upoznao članove Komisije o realizaciji projekata u Centru za mlade na Gorici koji se finansiraju iz budžeta Općine Centar (Likovna škola, Omladinski orkestar, Škola klavira, Škola pjevanja, Škola gitare, Plesna škola, Književni klub, Multimedijalni projekt glume, kursevi računara, Fotofestival učenika srednjih škola, Kameni amfiteatar). Naglašeno je da su svi projekti za mlade od 14 do 30 godina besplatni, uz angažman posvećenih i educiranih umjetničkih rukovodilaca svih projekata. Pored navedenih projekata koje finansira Općina Centar, Centar za mlade je svoje prostorije otvorio i mladim muzičkim grupama, kao i interpretatorima duhovne muzike. S vremena na vrijeme i pojedina udruženja koja se bave umjetnošću i kulturom, besplatno održavaju sastanke u ovim prostorima.

-Razgovarali smo o načinima i modelima poboljšanja rada kompletnog Centra i izražena je obostrana želja za uspješnom saradnjom Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo, Komisije za pitanja mladih i općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport, koji će zajednički raditi na afirmaciji postojećih i uključivanju novih projekata za dobrobit mladih– kazao je direktor Senad Bostandžić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
Više vijesti