U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR

Na scenu u Jelićevoj 1 dolazi predstava Državni lopov

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, 8. maja u 20 sati, na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ na adresi Jelića 1, biće izvedena predstava „Državni lopov”. Zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Centar ulaz na predstavu je besplatan.
Na scenu u Jelićevoj 1 dolazi predstava Državni lopov

Glumački ansambl Studio Teatra iz Zenice je ovu predstavu prvi put izveo 2005. godine i ona danas predstavlja jednu od najdugovječnijih predstava u BiH, koja je do sada zabilježila preko 250 izvođenja i niz značajnih turneja, festivala i gostovanja (Hrvatska, Crna Gora,  Švedska, Njemačka, Luksemburg, Švicarska...).

 

Tekst ove komedije, koji je nastao davne 1977. godine, je i danas je aktuelan zbog novih „državnih lopova“. Komedija je to o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov Kiki, a uz to ljubavni varalica, a drugi „državni lopov“ Marko,  uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unaprjeđenju. Uloge u predstavi tumače Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija, koji potpisuju i režiju ove hit komedije.