CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „RAZIGRANI DANI“

Obilježena druga godišnjica rada

U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena druga godišnjica rada Centra.

 Svečanosti su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić, pomoćnica Lejla Dizdarević i Amra Hašimbegović-Vučković, vijećnici Hidajet Porić, Lajla Ćosović, Samir Fazlić, Dženan Mulić, Velija Katica,  Mehmed Muharemović i  Lejla Khatab.

 

Načelnik Mandić je izrazio zadovoljstvo što vidi članove ovog Centra u dobrom zdravlju i raspoloženju i poželio im sreću i uspjeh u budućnosti.

 

-Zahvaljujem se prije svega na pozivu. Ovog ljeta smo imali naš festival u Centru, a najveće zvijezde tog festivala ste bili vi i zahvaljujući toj vašoj energiji, zaista je bio užitak doći i družiti se sa vama. Još jednom ste pokazali da ste u svemu iznad nas i ostanite takvi, a mi ćemo učiti od vas. Uvijek nam stavite osmijeh na lice i hvala vam puno na tome. Želim vam svima puno zdravlja i da dočekate još puno rođendana centra i vaših rođendana sa vašim porodicama. Mi smo tu da vas podržimo u svemu što vam treba jer ako je iko zaslužio, onda ste to vi, poručio je načelnik Mandić.

 

Domaćin današnjeg druženja Sanela Feratović iz Udruženja  „Zdravo živi/sretno stari“ koje rukovodi ovim centrom zahvalila se svima što su došli na proslavu drugog rođendana Centra.

 

-Ja se zahvaljujem na prvom mjestu Općini Centar na ukazanom povjerenju, a svakako i svim našim članovima na divnoj i toploj energiji. Od vas svakodnevno učimo lijepe stvari, poručila je Feratović.

 

U okviru Centra za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.

 

Današnju svečanost su svojim nastupom uveličali članovi Hora „Ruže“, te učenici i članovi hora iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, kao i članovi dramske i muzičke sekcije Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“.

 

U okviru obilježavanja godišnjice rada Centra upriličena je prezentacija o dosadašnjim aktivnostima, a na kraju je načelnik Mandić uručio zahvalnice članovima i prijateljima Centra.