POVEĆANJE SIGURNOSTI UČENIKA NA ZAHJEV GRAĐANA

Postavljeni usporivači brzine u blizini škole „Nafija Sarajlić“

Na području mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Patriotske lige, u neposrednoj blizini Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ postavljen je usporivač brzine vozila (ležeći policajac) kako bi se obezbijedila sigurnost učenika u saobraćaju.

Projekat je realiziran na zahtjev stanovnika mjesne zajednice budući da je sa početkom mjeseca počela nova školska godina.

 

Općina je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 4.450 maraka. U okviru navedenih radova na samom ulazu u školu postavljen je ležeći policajac, te ploha za usporavanje brzine kretanja vozila.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je u ovoj godini započela i realizaciju pilot projekta postavljanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije kod osnovnih škola na njenom području u cilju trajnog rješavanja sigurnosti učenika.

 

Do sada su radovi okončani u blizini škola Musa Ćazim Ćatić i Isak Samokovlija, a projekat će se nastaviti i u blizini ostalih osnovnih škola na području ove lokalne zajednice a kako bi se obezbijedila maksimalna sigurnost učenika.