SANACIJA ŠTETA OD POPLAVA NA ILIDŽI

Općina Centar izdvojila još 30 hiljada KM

S obzirom da je krajem prošle godine općina Ilidža pretrpila velike posljedice usljed poplava Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 30.000 za sanaciju posljedica izazvanih poplavama.

Tim povodom je u prostorijama Općine Centar organizirano potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Općini Ilidža za sanaciju posljedica izazvanih prirodnom nesrećom – poplavama. U ime Općine Centar kao finansijera, ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime Općine Ilidža, kao korisnika sredstava, dokument potpisao načelnik Nermin Muzur.

 

Načelnik Mandić posebno je istakao spremnost Općine Centar da kao Općina sa stabilnim budžetom, u mjeri u kojoj je to moguće, pomogne drugim lokalnim zajednicama koje se suočavaju sa problemima šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda.

 

- Raduje me da smo bili u prilici da pozitivno odgovorimo na zahtjev Općine Ilidža za pomoć u sanaciji šteta od poplava i sa budžetske stavke „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, kojom raspolaže Služba za civilnu zaštitu, izdvojimo ova sredstva. Općina Centar imam razumijevanja i u skladu sa mogućnostima pomaže lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna, poručio je Mandić.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Muzur uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

 

Podsjećamo, Općina Centar je i u prošloj godini izdvojila 30.000 maraka za sanaciju posljedica uzrokovanih poplavama na području općine Ilidža.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Faruk Efendić i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Ilidža Enes Čorbo.