Štićenici Dječijeg doma na Bjelavama veselo ispraćaju staru i dočekuju Novu godinu

Danas je u prostorijama Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama za štićenike ustanove i goste iz Općine Centar, koje je predvodio načelnik Srđan Mandić, upriličen zabavni program kao tradicionalni način ispraćaja stare i dočeka Nove 2022. godine.

Djecu su danas zabavljali mađioničar Almir, plesači i animatori, te je upriličen face painting.

 

Ovom prilikom su za 87 štićenika Doma na Bjelavama podijeljeni novogodišnji paketići čiju nabavku je, između ostalih, finansirala i Općina Centar.

 

–Zahvalan sam Općini Centar i načelniku Mandiću na donaciji gdje smo mogli svakom djetetu ponaosob kupiti slatkiše i igračke kao dio novogodišnjih paketića. Osim zahvale za dosadašnju podršku našoj instituciji posebno moram istaknuti projekat ustupanja na korištenje stana u Titovoj ulici gdje je sad smješteno šest mališana iz doma raznih uzrasta. Projekat se pokazao jako uspješnim tako da su se djeca puno lakše socijalizovala u lokalnoj zajednici i društvu, kazao je Tarik Smailbegović, direktor Dječijeg doma na Bjelavama.

 

U ime Općine Centar danas su također bili prisutni vijećnik Samir Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, te savjetnik općinskog načelnika za društvena pitanja Draško Luković.

 

          -Pored finansijske podrške koju pružamo ovoj ustanovi, sa čim namjeravamo nastaviti i ubuduće, također želimo omogućiti djeci iz Doma nakon završene srednje škole ili fakulteta odrađivanje pripravničkog staža u Opštini Centar čime bi stekli uslove potrebne prilikom prvog zaposlenja, objasnio je načelnik Mandić.