Načelnik Mandić prisustvovao predstavljanju projekta „Muzej genocida“ u Potočarima

Na poziv direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i predsjedavajućeg Upravnog odbora Ševketa Hafizovića načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je ceremoniji predstavljanja projekta „Muzej genocida“ koji je održan u Memorijalnom Centru Srebrenica

U okviru prve faze ovog projekta renoviran je krov na bivšoj Fabrici akumulatora u kojoj će muzej imati svoju stalnu postavku, ali i čitav niz pratećih sadržaja. Direktor Suljagić se u svome govoru zahvalio svima koji su dali podršku Memorijalnom centru u realizaciji ove faze projekta. 

Prije početka ceremonije načelnik Mandić je u društvu direktora Suljagića i predsjedavajućeg Hafizovića obišao kompleks Memorijalnog centra Srebrenica. Tom prilikom načelnik Mandić je upoznat sa dosadašnjim radovima kao i budućim planovima vezanim za izgradnju „Muzeja genocida“.  Tokom obilaska načelnik Mandić je naglasio da će Općina Centar Sarajevo i u narednom periodu pomagati rad Memorijalnog centra Srebrenica u još većem obimu nego li što je to do sada bio slučaj.

Na samom početku posjete Memorijalnom centru načelnik Mandić je polaganjem cvijeća i minutom šutnje odao ubijenim Srebreničanima tokom genocida počinjenog tokom jula 1995.