Načelnik

Općinski načelnik Prof. dr. Nedžad Ajnadžić

Poštovani građani,

Zahvaljujem vam na povjerenju koje ste mi ukazali izabravši me za načelnika Općine Centar Sarajevo. Vi ste na taj način prepoznali jasnu viziju i projekte koje sam kao kandidat za načelnika prezentirao tokom izborne kampanje i za koje, zajedno sa svojim timom, namjeravam pokrenuti aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Prije svega, nastavit ćemo trend stalnog razvoja općine Centar Sarajevo i opravdati epitet jedne od najuspješnijih i najrazvijenijih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Još jače ćemo podržati socijalno ugrožene kategorije stanovništva, boračku populaciju i penzionere. Predano ćemo raditi na razvoju obrazovanja, kulture, sporta, zdravstva, ekologije i sigurnosti na području općine Centar. 

Našu lokalnu zajednicu otvorit ćemo domaćim i investitorima iz inostranstva čime ćemo osigurati poslove za domaće građevinske firme, otvoriti radna mjesta, sa posebnim akcentom na zapošljavanje mladih, te doprinijeti poboljšanju turističke ponude s obzirom da se općina Centar Sarajevo sve više ističe kao turistička i kulturna destinacija primamljiva gostima iz raznih dijelova svijeta.

Investirat ćemo značajna sredstva u razvoj moderne komunalne infrastrukture, urbanih sadržaja, te izgradnjom objekata atraktivnih arhitektonskih oblika, što će jačati ugled Sarajeva u društvu evropskih metropola.

Uvjeren sam da ćemo zajedno izgraditi lokalnu zajednicu koja će omogućiti bolji život građana i napredak cijele općine.

S poštovanjem

Prof. dr. Nedžad Ajnadžić

KONTAKT:


E: nedzad.ajnadzic@centar.ba
T: +387 33 56 23 10
F: +387 33 22 64 70